PROMETNE NESREĆE DOSEGNULE DVOZNAMENKASTI BROJ – NADZIRU SE BICIKLISTI I PJEŠACI

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno jedanaest prometnih nesreća, od čega jedna s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena i deset nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

  • – neprilagođena brzina – tri prometne nesreće,
  • – nepoštivanje prednosti – dvije prometne nesreće,
  • – nepropisna vožnja unatrag – tri prometne nesreće,
  • – nepropisno obilaženje – jedna prometna nesreća,
  • – ostale greške – dvije prometne nesreće,

Prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,83 promila, utvrđena  je  kod  46-godišnjeg sudionika prometne nesreće s materijalnom štetom, koja se dogodila u subotu, 19. ožujka u Čakovcu (ZAVNOH-ova ulica).

U utorak, 22. ožujka ove godine od 5.30 do 9 sati te od 16.30 do 20 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec provoditi će preventivno-represivnu akciju „Nadzor vozača bicikala i pravilnog kretanja pješaka“.

Ovom akcijom želi se povećati stanje sigurnosti u cestovnom prometu, te podići svijest o potrebi, ali i zakonskoj obvezi obilježavanja spomenute kategorije sudionika u prometu reflektirajućim materijalima. Sudionike koji ne poštuju prometna pravila i propise policijski službenici adekvatno će sankcionirati, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)