PROMETNA NESREĆA U MAČKOVCU – AUTO SE PREVRNUO NA KROV

Najveće povećanje prometa očekuje se danas, u poslijepodnevnim satima, subotu, 4. travnja, u prijepodnevnim satima, kao i u ponedjeljak, 6. travnja,  upravo na glavnim prometnim pravcima koji vode iz unutrašnjosti prema moru, kao i glavnim tranzitnim pravcima, odnosno na autocestama.

Na prometnicama u Međimurskoj županiji najveće gužve očekuju se tijekom današnjeg dana i subote, u centru grada Čakovca te na prilaznim pravcima prema većim trgovačkim centrima, a na sam Uskrs u blizini vjerskih objekata.

Policijski službenici Policijske uprave međimurske tijekom uskršnjih blagdana  poduzet će niz preventivno-represivnih aktivnosti u cilju održavanja povoljnog stanja u cestovnom prometu.

Međutim, svjesni smo činjenice kako je aktivnost prometne policije samo jedan od čimbenika kojim se može utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i njihovih posljedica, kao i da se primjerena sigurnost u cestovnom prometu ne može ostvariti isključivo i samo poduzimanjem mjera policije.

Stoga, ovom prilikom pozivamo sve sudionike u prometu na međusobno tolerantno ponašanje i dosljedno pridržavanje prometnih propisa, kako bi uskršnji blagdani protekli sa što manje stradalih na našim prometnicama.

 

Ovog upozorenja PU Međimurske očito se nisu pridržavali današnji sudionici prometna nesreće koja se u poslijepodnevnim satima dogodila u Mačkovcu. Jedan automobil završio je na krovu u ogradi obližnje kuće, a drugi je slupan ostao na cesti.

Doznajemo da je 31-godišnji Čakovčanin pod značajnim utjecajem alkohola išao pretjecati osobno vozilo sa prikolicom kojim je upravljao 43-godišnjak iz Murskoga Središća.

Zbog nepropisnog mimoilaženja 31-godišnjak je svojim autom udario u prikolicu drugog vozila i nakon višestrukog prevrtanja završio na krovu. Na autu je nastala velika materijalna šteta. (rt)

02