PRODUŽENI VIKEND DONIO SEDAM PROMETNIH NESREĆA I DEVET KRAĐA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s poginulom osobom, u kojoj je smrtno stradao 33-godišnji vozač osobnog automobila, dok su u dvije nesreće teške ozljede zadobili 59-godišnji biciklist i 76-godišnja pješakinja. U preostale četiri nesreće nastala je materijalna šteta na vozilima.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, dvije prometne nesreće,

– ostale greške, četiri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice vozača, a najveća koncentracija od 2,54 promila izmjerena je kod 34-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je skrivio prometnu nesreću u petak, 28. travnja u Sivici, Glavnoj ulici.

Tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama:

 U nedjelju, 30. travnja oko 17 sati u Prelogu dogodila se prometna nesreće u kojoj je teško ozlijeđena 76-godišnja pješakinja.

Vozač Mazde, čakovečkih registarskih oznaka, rođen 1990. godine, krećući se kolnikom Sajmišne ulice, dolaskom do semaforiziranog raskrižja s Glavnom ulicom, na znak zelenog svijetla ušao u raskrižje skrećući ulijevo, te se pritom nije zaustavio vozilo kako bi propustio pješake zbog čega je prednjim dijelom vozila udario u tijelo pješakinje, a koja je kolnik Glavne ulice prelazila obilježenim pješačkim prijelazom u trenutku kada joj je bilo upaljeno zeleno svijetlo. Uslijed siline udara pješakinja je srušena na kolnik.

Ozlijeđena pješakinja naknadno je zatražila liječničku pomoć u Županijskoj bolnici Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđena zbog čega je zadržana na liječenju.

Protiv 27-godišnjeg vozača zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U subotu, 29. travnja oko 7 sati i 20 minuta u Čakovcu, dogodila se prometna nesreće u kojoj je teško ozlijeđen 59-godišnji biciklist.

Upravljajući biciklom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0,86 promila, nogostupom Ulice Stjepana Radića, nedaleko raskrižja s Ulicom 17. rujna 1991., u jednom trenutku naglo je prikočio zbog čega je izgubio ravnotežu, te pao s bicikla na travnatu površinu uz nogostup.

Ozlijeđeni biciklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu u Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđen zbog čega je zadržan na liječenju.

O prometnoj nesreći nadležnom državnom odvjetniku dostavit će se izvješće.

Tijekom proteklog produženog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su tri teške krađe i šest krađa (dvije krađe u kojima je pričinjena materijalna šteta iznad tisuću kuna, te četiri krađe do tisuću kuna) od kojih izdvajamo tešku krađu koja je dogodila između 17. i 29. travnja u Podbrestu. Nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u Ulici Marka Kovača, gdje je u raznim prostorijama ispreturao stvari, te pritom ukrao ručni sat i mobitel, čime je 21-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Od evidentiranih krađa, izdvajamo i krađu koja se dogodila u lokalnom kafiću u Knezovcu. Nešto prije ponoći u subotu, 29. travnja nepoznati počinitelj iz džepa jakne ukrao je mobitel i time 36-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja    http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija)