PRODAVALA KRIVOTVORENE ROBNE MARKE, TEŠKE KRAĐE, AKCIJA „ALKOHOL“

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 49-godišnjakinja s područja općine Donji Kraljevec, počinila kazneno djelo „povreda žiga“.

Naime, sumnja se kako je unatrag nekoliko godina u prostorijama obiteljske kuće prodavala krivotvorene tekstilne i druge proizvode poznatih svjetskih robnih marki („Nike“, „Puma“, „Adidas“, „Diesel“, „Lacoste“ i dr.), a koje je nabavljala na raznim tržnicama na području Bosne i Hercegovine, Italije i Mađarske.

Pretragom obiteljske kuće i automobila u vlasništvo osumnjičene pronađeno je i oduzeto više stotina različitih odjevnih predmeta.

Protiv 49-godišnjakinje podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

 

U četvrtak, 15. listopada u 16.20 sati operativno dežurstvo Policijske postaje Štrigova zaprimilo je dojavu građana da je u Železnoj Gori izvršena krađa iz kuće.

Dolaskom na mjesto dojave policijski službenici u blizini kuće zatekli su nepoznatog muškarca i ženu, koji su se koristili automobilom čakovečkih registarskih oznaka te su ih zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „krađe“ priveli u prostorije policijske postaje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 45-godišnjak s područja Grada Čakovca, u četvrtak, 15. listopada oko 16 sati u Železnoj Gori iskoristio nepažnju ukućana te kroz nezaključana vrata ušao u obiteljsku kuću, odakle je ukrao zračnu pušku i uređaj za mjerenje razine alkohola u vinu. Potom je ušao u susjednu, također nezaključanu kuću, odakle je ukrao novčanik u kojem su se nalazili osobni dokumenti, bankovne kartice i novac.

Ukradeni premeti oduzeti su od počinitelja i vraćeni vlasnicima.

Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Ovom prilikom želimo se zahvaliti građaninu koji je dojavio opisani događaj. Suradnja građana i policije jedan je od najznačajnijih segmenata koji direktno utječu na povoljno stanje sigurnosti.

 

U četvrtak, 15. listopada oko 19.30 sati u Svetom Križu, Ulici Augusta Šenoe, maskirani počinitelj u trgovini mješovitom robom s prodajnog pulta iščupao je iz ležišta te ukrao ladicu registar blagajne u kojoj se nalazilo nekoliko tisuća kuna, a potom se udaljio u nepoznatom smjeru.

Opis počinitelja:

  • – jače tjelesne građe, visine oko 180 cm, obučen u sivu trenirku sa crnim crtama i maskom na licu.

Za počiniteljem policija intenzivno traga te moli građane ukoliko raspolažu s korisnim informacijama o ovom kaznenom djelu da se jave nabroj telefona 192, elektroničkom poštom na adresu [email protected] ili u najbližu policijsku postaju.

Napominjemo da sve korisne informacije građani mogu dostaviti anonimno.

 

 

U noći s 17. na 18. listopada (subota/nedjelja) od 23 do 5 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec provoditi će operativnu akciju „Alkohol“.

Akcija je usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili opojnih droga, prekoračenja dopuštene brzine kretanja u naseljenom mjestu i izvan naseljenog mjesta, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetiti će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji spomenutih prometnih prekršaja.

Dobro je podsjetiti 

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu. Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu. Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu.

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,5 promila postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,2 promila postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće.

Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti.

(http://medjimurska.policija.hr/, foto: ilustracija)