Pritvoren krivotvoritelj kuna, sudar motocikla i mopeda, biciklom oduzeo prednost, provale u kiosk i vikendicu

U razdoblju od 18. do 22. svibnja ove godine u Čakovcu, nekoliko poslovnica banaka zaprimile su ukupno pet novčanica u apoenima od 500 kuna, za koje su djelatnici banaka posumnjali da su krivotvorene.

U srijedu, 25. srpnja u jutarnjim satima, u Grkaveščaku temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršene su pretrage doma i drugih prostorija, koje koristi 59-godišnjak sa šireg područja općine Sveti Martin na Muri.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 59-godišnjak počinio kazneno djelo “krivotvorenje novca” te je jutarnjim satima predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, dok je u poslijepodnevnim satima temeljem naloga državnog odvjetnika doveden sucu istrage Županijskog suda u Varaždinu, koji mu je odredio istražni zatvor.

U srijedu, 25. srpnja oko 19,30 sati u Gardinovcu, vozač motocikla čakovečkih registarskih oznaka, 45-godišnjak s područja općine Domašinec, upravljajući vozilom u vrijeme dok je u krvi imao alkohola od 0,93 grama po kilogramu, nije se kretao obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika, zbog čega je izlaskom iz zavoja vozilom u potpunosti prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je vozilom udario u moped čakovečkih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 69-godišnjak s područja općine Belica. Nakon udara došlo je do prevrtanja motocikla i mopeda te pada oba vozača na kolnik, kao i putnice na mopedu, 61-godišnjakinje s područja općine Belica.

Nakon prometne nesreće oba vozača i putnica vozilima hitne pomoći prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su kod 45-godišnjaka utvrđene lake tjelesne ozljede dok za ostale sudionike nisu okvalificirane ozljede.

Za vrijeme vožnje, vozač motocikla na glavi je nosio propisanu i homologiranu zaštitnu kacigu koja nije bila uredno pričvršćena, dok su 69-godišnjak i 61-godišnjakinja na glavi nosili kacige koje nisu homologirane.

Nakon kvalifikacija ozljeda će se podnijeti odgovarajuća prijava.

 U srijedu,  25. srpnja oko 10,30 sati u Čakovcu, na kolniku Trga Eugena Kvaternika, maloljetni vozač bicikla, krećući se nogostupom, obavljao je uključivanje u promet na kolnik Trga Eugena Kvaternika, preko prijelaza biciklističke staze preko kolnika, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, zbog čega je u bicikl udario osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, s kojim je raskrižjem s kružnim tokom prometa upravljao i vršio skretanje na kolnik Trga Eugena Kvaternika, 72-godišnjak sa šireg područja grada Mursko Središće. Uslijed udara došlo je do prevrtanja bicikla i pada vozača na kolnik.

Vozilom hitne pomoći vozač bicikla prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su mu utvrđene lake tjelesne ozljede.

Protiv vozača bicikla se podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Tijekom noći s 24. na 25. srpnja u Nedelišću, Varaždinskoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u kiosk prehrambenih proizvoda, gdje je ukrao razne prehrambene proizvode i cigarete.

Materijalna šteta utvrdit će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva.

Kroz noćne sate s 24. na 25. srpnja, u Gonjem Kuršancu, u vikend naselju zvanom „Omek“, nepoznati počinitelj je provalio u vikend kuću i spremište, gdje je ukrao akumulator, inventar, plinsku bocu, motornu kosilicu, agregat, pumpu, ribički pribor i štapove te kanistar s benzinom.

Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja se podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija)