Pritvoren 20-godišnji mladić osumnjičen za pet provala

Protiv osumnjičenog mladića zbog počinjenja kaznenih djela teških krađa, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem čakovečki detektivi uspješno su razriješili nekoliko provala. Istraživanjem je utvrđeno kako je 20-godišnjak počinio pet kaznenih djela teških krađa, od čega jednu u pokušaju.

Naime, sumnja se kako je osumnjičeni u subotu, 29. lipnja  između 10 i 17 sati na makadamskom putu nedaleko Trnovca, provalio u parkirani osobni automobil, čakovečkih registarskih oznaka, odakle je ukrao razni alat. Materijalnu štetu 28-godišnji vlasnik procijenio je na oko 500 eura.

Nadalje, osumnjičeni je u noći sa subote na nedjelju (22./23. lipnja) u Črečanu, provalio u prostorije Društvenog doma, odakle je ukrao televizor te pojačalo i dva pripadajuća zvučnika. Materijalna šteta utvrdit će se nakon zaprimanja odštetnog zahtjeva. Ujedno, osumnjičeni je iste noći u poljskom predjelu nedaleko Gornjeg Hrašćana provalio u metalni kontejner, odakle je ukrao motorni trimer. Sljedeće noći, s nedjelje na ponedjeljak (23./24. lipnja) osumnjičeni je ponovno provalio u spomenuti kontejner, odakle je ukrao električni kompresor kojeg je prethodno demontirao s hladnjaka. Ukupnu materijalnu štetu 36-godišnji vlasnik procijenio je na oko 800 eura.

Također, osumnjičeni je u ponedjeljak, 17. lipnja u ranim poslijepodnevnim satima u Macincu, provalio u prostorije DVD-a u Glavnoj ulici, ali iz istih nije ništa ukrao.

Tijekom kriminalističkog istraživanja čakovečki detektivi pronašli su dio ukradenih predmeta te ih vratili vlasnicima.

Protiv osumnjičenog mladića zbog počinjenja kaznenih djela teških krađa, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

(tekst i foto: PU međimurska)