PRIJETI VAM KAZNA DO DVIJE TISUĆE KUNA AKO NE POČISTITE SNIJEG ISPRED KUĆE

Ukoliko se ne pridržavate propisa o obveznom čišćenju snijega slijede propisane kazne koje se za fizičke osobe kreću od 100 kn do 2. 000 kuna, za obrtnike od 300 kn do 5.000 kn te za pravne osobe od 500 kn do 10. 000 kuna.
Od sto do pet tisuća kuna kreću se novčane kazne koje očekuju sve one koji se ne budu pridržavali pravilnika o čišćenje snijega i leda s pločnika ispred zgrada, obiteljskih kuća i lokala koji su u njihvom vlasništvu.
Od sto do pet tisuća kuna kreću se novčane kazne koje očekuju sve one koji se ne budu pridržavali pravilnika o čišćenje snijega i leda s pločnika.

Kako bi snijega prema najavama moglo biti još, nije na odmet podsjetiti na ovu obvezu kako vas ne bi olakšala za određeni novčani iznos, ali i kako ne biste došli u situaciju da se ozlijedite ispred kućnog ili uredskoga praga.

Naime, za uklanjanje snijega i leda s pločnika uz zgrade odgovorni su stanari, ispred lokala za to su zaduženi vlasnici i korisnici lokala, a ispred obiteljskih kuća njihovi vlasnici (stanari). Kako bi se spriječile nezgode od padanja snježnih nanosa na krovovima obiteljskih kuća nije zgorega podsjetiti kako je taj snijeg dužan ukloniti također vlasnik koji to može učiniti sam ili angažirati za taj posao nadležne službe. (rt)