Prevrtanje automobila u Selnici, uhvaćena ubrzo nakon krađe, utvrđen uzrok požara

U utorak, 25. rujna oko 14 sati u Selnici, Čakovečkoj ulici, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 18-godišnjak s područja općine Selnica, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj), zbog čega je izlaskom iz zavoja sišao izvan kolnika, nakon čega je došlo do zanošenja vozila, povratka na kolnik te ponovnog silaska izvan kolnika, gdje je došlo do prevrtanja vozila na krov.

Vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezeni su vozač te dvije maloljetne putnice, gdje je utvrđeno da su zadobili lake tjelesne ozljede.

U vozilu su se nalazile još dvije maloljetnice putnice koje nisu zadobile ozljede.

Protiv vozača se podnosi obavijest o počinjenom prekršaju.

Zahvaljujući brzojreakciji građana i policijskih službenika uhvaćena je ženska osoba zbog krađe.

Tako je u utorak, 25. rujna oko 10 sati u Belici, Športskoj ulici, na nogometnom igralištu 25-godišnjakinja sa šireg područja općine Mala Subotica iz torbe mlađeg muškarca ukrala mobitel, novčanik sa novcem, osobnim dokumentima te bankovnim karticama.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv 25-godišnjakinje se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku poradi počinjenja Krađe.

U utorak, 25. rujna inspektor zaštite od požara Policijske uprave međimurske obavio je očevid na izgorjelom automobilu, kojom prilikom je kao uzrok požara utvrđena poduzeta ljudska radnja.

Naime, vezano uz ovaj događaj Policijska uprava varaždinska je u utorak, 25. rujna zaprimila kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari.

Materijalna šteta procjenjuje se više tisuća kuna.

Podsjećamo da je u ponedjeljak, 25. rujna nešto iza ponoći dojavio građanin, da je na cesti između Gornjeg Kuršanca i Kuršanca gori osobni automobil. Nakon čega su policijski službenici na poljskom putu uz cestu uočili u potpunosti izgorjelo napušteno vozilo marke “Mazda 323”, varaždinskih registarskih oznaka.

Požar su ugasili vatrogasci javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca, javlja   http://medjimurska.policija.hr (foto: PU međimurska)