PREVARANTI NA KUĆNOM PRAGU

U posljednje vrijeme međimurska policija bilježi pojavu prijevara građana starije životne dobi, koji su najčešće žrtve tzv. prijevara na kućnom pragu. Varalice iskorištavaju naivnost građana, te im nude prodaju raznog posuđa i pribora za jelo upitne kvalitete, a kao sredstvo plaćanja prihvaćaju čak i obiteljski nakit, kojeg pod izgovorom potrebe procjenjivanja vrijednosti uzimaju sa sobom, a potom se više ne vraćaju i zadržavaju svu zlatninu za sebe.

Policija upozorava građane da ne nasjedaju slatkorječivim prevarantima te da sve takve slučajeve odmah prijave najbližoj policijskoj postaji ili pozivom na 192

 

 

 

SUTRA  (27.02.2015.) OPERATIVNA AKCIJA „BRZINA“

 

 

 

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, tijekom  27. veljače na području Policijske uprave međimurske provoditi će operativnu akciju „Brzina“.

Operativna akcija usmjeriti će se na suzbijanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila u naseljenom mjestu i izvan naseljenog mjesta, te drugih težih prometnih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Dobro je podsjetiti!

 

Brzina je najčešći uzrok događanja prometnih nesreća – uzrok svake treće prometne nesreće je brzina.

Brzina kao uzrok prometne nesreće može biti nepropisna (nepoštivanje ograničenja brzine izraženih prometnim znacima ili prometnim pravilima) ili neprilagođena (brzina kretanja vozila nije usklađena sa stanjem kolnika, s karakteristikama prometnica, s gustoćom prometa i dr.).

Brzina kretanja vozila u naselju je ograničena na 50 km/h, iako se prometnim znacima ograničenje brzine može smanjiti na npr. 40 km/h ili povećati na npr. 60 km/h. Brzina van naselja ograničena je prometnim pravilom na 90 km/h iako se ona, poradi određenih sigurnosnih razloga, može i smanjiti.

Svi vozači motornih vozila moraju brzinu kretanja svog vozila uskladiti s ograničenjima brzina kretanja u naselju i van naselja, te moraju pratiti događaje na prometnici, postavljenu prometnu signalizaciju, stanje kolnika i vremenske prilike i u skladu s time smanjiti brzinu kretanja svog vozila, javlja   http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)