Pretragom kuće u Čakovcu pronađeno više od dva kilograma biljne materije nalik na marihuanu

U subotu, 20. ožujka 2021. godine u ranim poslijepodnevnim satima temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretražene su prostorije kuće u Čakovcu, Ulici Josipa bana Jelačića, koje koristi 63-godišnjak.

Neposredno prije početka pretrage na poziv policijskih službenika 63-godišnjak je predao desetak staklenki ispunjenih zelenom biljnom materijom nalik na marihuanu, neto težine 1114,3 grama, nekoliko  desetaka PVC vrećica ispunjenih zelenom biljnom materijom nalik na marihuanu bruto težine 890 grama, vrećicu ispunjenu zeleno-smeđom biljnom materijom nalik na cannabis smolu neto težine 7,7 grama, sasušeno lišće nalik na lišće biljke indijske konoplje, neto težine 120,2 grama te sasušenu stabljiku nalik na biljku indijske konoplje dužine 180 cm.

Policijski službenici pronađenu suspektnu materiju oduzeli su od 63-godšnjak, dok je preliminarnim testiranjem dobivena pozitivna reakcija na THC, što upućuje da se radi o drogi marihuani.

Oduzeta suspektna materija dostavit će se na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” u Zagrebu te nakon zaprimanja nalaza vještačenja slijedi kvalifikacija događaja.

(tekst i foto: PU međimurska)