Pretragama u Nedelišću i Čakovcu pronađena droga, oružje i streljivo

U utorak, 20. listopada 2020. godine u 22 sata i 45 minuta u Nedelišću, Grobljanskoj ulici, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Policijske uprave međimurske, zaustavili su osobni automobil BMW, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 28-godišnjak, dok se na mjestu suvozača nalazio 23-godišnjak.

Prilikom zaustavljanja automobila policijski službenici su primijetili kako suvozač iz automobila izbacuje nepoznate predmete. Nakon zaustavljanja pregledano je mjesto događaja kojom prilikom su pronađene i od 23-godišnjaka oduzete dvije PVC vrećice ispunjene marihuanom ukupne mase 119,91 grama..

Vozač i suvozač su uhićeni te privedeni na kriminalističko istraživanje.

Sutradan, 21. listopada u Nedelišću i Čakovcu, temeljem naloga Općinskog suda u Čakovcu izvršene su pretrage doma i drugih prostorija kojima se koriste 28-godišnjak i 23-godišnjak.

Pretragom doma u kojem prebiva 28-godišnjak policijski službenici pronašli su PVC vrećicu ispunjenu marihuanom ukupne mase 319,1 grama, PVC vrećicu ispunjenu amfetaminom, tzv. speedom ukupne mase 15,8 grama, digitalnu vagu, 36 komada pištoljskog streljiva kalibra 7,62 mm, plinski pištolj i 34 komada puščanog streljiva kalibra 7,62 mm.

Pretragom doma u kojem prebiva 23-godišnjak pronađena je marihuana ukupne mase 0,7 grama, digitalna vaga, nekoliko desetaka tisuća kuna, 6 ampula (zapremine od jednog mililitra) ispunjene lijekom Trenbolon te pet tableta testosterona.

Pronađenu drogu, lijekove, novac, vage, oružje i streljivo policijski službenici oduzeli su od uhićenika.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 28-godišnjak počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Ujedno, utvrđeno je da je počinio prekršaje iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana te će se protiv njega podnijeti optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Također, dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 23-godišnjak počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te neovlaštene proizvodnje i prometa tvarima zabranjenim u sportu zbog čega će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Nadalje, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, protiv 23-godišnjaka podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

(tekst i foto: PU međimurska)