Preminuo vozač bicikla, krađe, provale i prometne nesreće tijekom vikenda

Jučer, 22. srpnja Operativno komunikacijski centar Policijske uprave međimurske zaprimio je obavijest Županijske bolnice Čakovec da je u jutarnjim satima na Odjelu intenzivne njege, nažalost, preminuo 60-godišnji vozač bicikla, sudionik prometne nesreće koja se dogodila u utorak, 17. srpnja oko 17,35 sati na cesti D-20 (benzinska postaja) kod Svetog Križa.

Preminuli vozač bicikla četvrta je žrtva na međimurskim prometnicama u ovoj godini.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je sedam krađa od kojih tri gdje je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna i četiri teške krađe, od čega izdvajamo:

 Između  21. i 22. srpnja u Gornjem Kuršancu, Ulici Zrinskih, nepoznati počinitelj provalio je u vikend kuću odakle je ukrao razni alat i pribor za ribolov.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U nedjelju, 22. srpnja u ranim jutarnjim satima u Čakovcu, Ulici kralja Tomislava, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekat odakle je ukrao novac, mobitel i alkoholna pića, vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Nedaleko mjesta počinjenja kaznenog djela policijski službenici Policijske postaje Čakovec zatekli su 41-godišnjeg državljanina Kosova s prebivalištem u Sloveniji te ga zbog sumnje u počinjenje teške krađe, uhitili i priveli na kriminalističko istraživanje.

Ukradeni predmeti oduzeti su od 41-godišnjaka i vraćeni vlasniku.

Nadalje, dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 41-godišnjak ­ unoći s 15. na 16. ožujka u Čakovcu počinio dva kaznena djela teške krađe. Naime, u ulicama Katarine Zrinski i Parku Rudolfa Kropeka provalio je ugostiteljske objekte odakle je ukrao novac. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Osumnjičeni muškarac je uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 25-godišnjakinja s područja općine Pribislavec počinila kazneno djelo krađe.

Naime, u nedjelju,22. srpnja oko 11 sati u Čakovcu, Obrtničkoj ulici, iz trgovine u trgovačkom centru ukrala je veću količinu raznih proizvoda u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna. Prilikom izlaska iz trgovine zatekao ju je zaštitar te je zadržao do dolaska policijskih službenika.

Ukradena roba je oduzeta i vraćena u trgovinu.

Protiv osumnjičene podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća, od čega dvije s ozlijeđenim osobama i četiri s nastalom materijalnom štetom

U prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama lakše je ozlijeđen 22-godišnji putnik u osobnom automobila, dok će ozlijede za 22-godišnju vozačicu osobnog automobila biti okvalificirane naknadno, po zaprimanju bolničke prijave.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina – jedna prometna nesreća,
  • ostale greške – četiri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika spomenutih prometnih nesreća utvrđena je kod dvojice vozača.

Najveća prisutnost alkohola u organizmu, u količini od 1,18 grama po kilogramu, utvrđena je kod 44-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom, koja se dogodila u nedjelju, 22. srpnja oko 19,55 sati, u Novom Selu Rok, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: rt, ilustracija)