Preminuo sudionik prometne nesreće, osumnjičen za drsku krađu lančića

U utorak, 4. rujna oko 15 sati u Čakovcu, na nadvožnjaku u Kalničkoj ulici  dogodila se prometna nesreća u kojoj 72-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka nije se kretao obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika. Zbog toga je vozilom djelomično prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera gdje je udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 60-godišnji vozač.

Nakon prometne nesreće vozilom hitne pomoći ozlijeđeni 72-godišnjak prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju.

Danas, u jutarnjim satima Policijska uprava međimurska primila je obavijest Županijske bolnice Čakovec da je jučer oko 22 sata, nažalost, preminuo 72-godišnji vozač.

O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik s područja Međimurske županije počinio kaznene djelo teške krađe.

Naime, u nedjelju, 2. rujna u popodnevnim satima na groblju u Držimurcu, maloljetnik sa skupinom mladića prišao je ženskoj osobi koja je izlazila s prostora groblja te joj je otrgnuo lančić s privjeskom i ukrao privjesak. Nakon toga su se udaljili u nepoznatom pravcu.

Ženska osoba je u događaju zadobila manju ozljedu.

Materijalna šteta se procjenjuje na više stotina kuna.

Osumnjičeni maloljetnik je uhićen te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: TT, ilustracija)