POŽAR U VRATIŠINCU, KRAĐE U TOTOVCU I ŠENKOVCU

U ponedjeljak, 16. svibnja između 19 i 20 sati, u Vratišincu, Crkvenoj ulici, po povratku kući vlasnica je u jednoj od prostorija uočila da je izbio požar. U požaru je djelomično izgorio krevet.

Požar su pogasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vratišinec i Javne vatrogasne postrojbe Čakovec.

Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Na mjesto događaja izašao je Inspektor za zaštitu od požara Policijske uprave međimurske, koji je utvrdio da je uzrok požara poduzeta ljudska radnja.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

Na području Policijske uprave međimurske u proteklih 24 sata evidentirana su dva kaznena djela teške krađe.

  • Između 14. i 16. svibnja, u Totovcu, Ulici dr. Vladimira Bakarića, nepoznati počinitelj provalio je u prostorije poljoprivredne ljekarne, gdje je ispremetao stvari i ukrao novac i razna sredstava za zaštitu biljaka. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.
  • U ponedjeljak, 16. svibnja od 12.30 do 14.30 sati, u Šenkovcu, Ulici Vlahe  Bukovca, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću gdje je ispremetao stvari te ukrao novac i razni nakit. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)