POŽAR U ŠTRUKOVCU

Prema izvješću zapovjednika  DVD- a M.Središće  Palnec  Miljenka danas  05.11.2013. god u 11,54 min.  zaprimljena je dojava o požaru na stambenom objektu u vlasništvu  Jurović Martina ,Štrukovec 40 .

Nakon dolaska na mjesto događaja uočeno je požarište  u kotlovnici. Ista se nalazi u podrumskim prostorijama  tako da bi u slučaju proširenja požara u  opasnost došao cijeli stambeni objekt.

Na mjesto požara izašli su  JVP Čakovec sa 4 osobe  i navalnim vozilom te DVD M.Središće sa navalnim vozilom s 3 osobe i kombi vozilom s 2 vatrogasca. Treba posebno istaknuti brzinu kojom se odazvala naša DVD  postrojba kojoj je od trenutka dojave pa do dolaska na samo mjesto intervenncije trebalo samo 8 minuta.

Požar  je brzo lokaliziran te se odmah pristupilo sanaciji i odimljavanju prostorija kao i kompletnom pregledu kako bi se uvjerilo u sigurnost objekta.  Sreća  je kad u takvim situacijam dođe samo do materijalne štete, a ne i do ugrožavanja ljudskih života. S obzirom da dolazi sezona loženja iz DVD M.Središće  upozoravaju građane na redovno čišćenje dimnjaka i servisiranje peći i bojlera kako bi se čim više smanjila mogućnost izbijanja požara.   (Z. Rihtarec)