POŽAR U CAFFE BARU “MIČIKA”

U četvrtak 03.10.2013. došlo je u večernjim satima do požara u caffe baru Mičika (bivša Slavonka) koji je na sreću zahvatio samo kuhinju, dok ostale prostorije nisu stradale. Da je kojim slučajem bio otvoren plin, cijeli bi objekat odletio u zrak.

Naši su vatrogasci primili dojavu od Josip Zobića koji stanuje iznad caffea u 20,21h, a na mjestu požara bili su već u 20,27h. Sve u šest minuta što je svakako dojmljivo. Sedam vatrogasaca zateklo je širom otvorena vrata lokala, a Zobić ih je obavijestio da je isključio dovod električne energije kada je primijetio dim te da u zgradi nema nikoga.

Otvorivši vrata kuhinje zatekli su prostoriju ispunjenu dimom, ali bez otvorenog plamena. Izgorio je ormarić iznad štednjaka, obloge na zidu, stiropor na stropu i drveni dio prozora. Tu se također nalazio i plinsko bojler iz kojeg je izlazila voda na sve strane. Voditelj intervencije izvršio je zatvaranje dovoda plina na vanjskom ormariću kao i dovod vode jer je došlo do pucanja vodovodnih cijevi. U međuvremenu su stigla i tri pripadnika JVP-a iz Čakovca, djelatnici policije i Elektre, no njihova pomoć nije bila potrebna. Nakon što su izvršili ventiliranje prostorija napravljen je zajednički pregled istih, te je intervencija završena u 21,20h.

O mogućem uzroku požara informacije nismo dobili.    (R. Tomanić, foto Tin Tomanić)