Poštena građanka pronašla novac-traži se vlasnik, pucali iz oružja, pronađen počinitelj drske krađe

U ponedjeljak, 1. listopada u večernjim satima u gradu Čakovcu, ženska osoba pronašla je novac te ga predala policijskim službenicima.

Pozivamo vlasnika koji je izgubio novac da se osobno javi u Policijsku upravu međimursku, Jakova Gotovca 7, Čakovec.

 

Dosad poduzetim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 26-godišnjak počinio prekršaj iz članka 6., a 27-godišnjak prekršaje iz članka 6. i 21. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Podsjećamo da je u petak, 28. rujna u večernjim satima u Piškorovcu, na dvorištu kuće 27-godišnjak iz vatrenog oružja u zrak ispalio nekoliko hitaca. Vlasnik kuće ga je upozorio da ne puca da bi ga potom fizički napali 27 i 26-godišnjaci te je vlasnik kuće lakše ozlijeđen. Nakon napada su se 27 i 26-godišnjaci udaljili u nepoznatom pravcu.

Pregledom mjesta događaja pronađene su dvije čahure streljiva.

Protiv 26 i 27-godišnjaka sa šireg područja općine Mala Subotica se podnose optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu.

 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima nad maloljetnikom s područja Međimurske županije sumnja se da je počinio Tešku krađu.

Podsjećamo da je u petak, 21. rujna oko 17,45 sati, u Držimurcu, na ulici, maloljetnik biciklom sustigao žensku osobu te joj istrgnuo mobilni telefon iz ruke.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna.

Prema maloljetniku se podnosi posebno izvješće kao nadopuna prethodno dostavljene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija)