Poljoprivrednik pronašao granatu, poštene građanke novac, prebili vlasnika kuće, osumnjičen za krađu

U ponedjeljak, 23. travnja u jutarnjim satima u poljskom predjelu zvanom “Markulinka”, u blizini Orehovice prilikom obrade poljoprivredne površine pronađena je eksplozivna naprava.

Izlaskom na mjesto događaja policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu utvrdio je da se radi o topničkoj granati call. 85 mm, zaostaloj iz II. svjetskog rata a koja je uništena na pogodnoj lokaciji u blizini mjesta pronalaska.

I ovom prilikom zahvaljujemo građanima na suradnji te ih pozivamo da i ubuduće svaki pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava prijave nadležnoj policijskoj postaji ili policijskoj upravi na broj telefona 192.

Također, želimo ponovno podsjetiti javnost na akciju „Manje oružja – manje tragedija“, koja je i dalje aktualna, te poziva građane na dragovoljnu predaju oružja u neograničenom vremenu bez sankcija.

Danas, (utorak, 24. travnja) poštene građanke u Čakovcu, Ulici Josipa Juraja Strossmayera, pronašle su novac te ga predale policijskim službenicima.

Pozivamo vlasnika koji je izgubio novac da se osobno javi u Policijsku upravu međimursku, Jakova Gotovca 7, Čakovec.

U ponedjeljak, 23. travnja, u kasnim večernjim satima, u Dragoslavec Selu, nekoliko nepoznatih počinitelja su kucali na vratima obiteljske kuće, a nakon što im je vlasnik otvorio, ušli su u kuću i fizički napali vlasnika.

Vlasnik je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu u Čakovcu, gdje je utvrđeno da je zadobio lakše ozljede te je zadržan na liječenju.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 21-godišnjakom s područja Koprivničko-križevačke županije sumnja se da je počinio razbojničku krađu u nedjelju, 22. travnja u večernjim satima u Kotoribi, Sajmišnoj ulici, u trgovini mješovitom robom.

Protiv počinitelja podnijet će se posebno izvješće kao nadopuna prethodno dostavljene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija)