POLICIJSKA POTJERA POLJSKIM PUTEVIMA ZA UKRADENIM AUTOMOBILOM

Jučer, 24. listopada u 22 sata i 22 minute u Kalničkoj ulici u Dekanovcu, ophodnja Policijske postaje Prelog uočila je osobni automobil (Opel Astra), bez istaknutih registarskih oznaka. Policijski službenici pokušali su zaustaviti automobil, ali se vozač oglušio i nastavio vožnju u smjeru Domašinca i Gardinovca, a zatim i poljskim putevima do Podturna. U blizini Lončareva naselja, na kraju ulice vozilo se zaustavilo, te su se vozač i dvojica putnika dala u bijeg. Policijski službenici uspjeli su sustići odbjeglog vozača, te uz primjenu sredstava prisile privesti ga u Policijsku postaju Prelog na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 18-godišnjak sa šireg područja općine Mala Subotica počinio kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari. Naime, jučer (24. listopada) u kasnim večernjim satima u Novakovcu, iz dvorišta obiteljske kuće u Selskoj ulici, ukrao je neregistriranu Opel Astru. Ušao je u nezaključani automobil i uz pomoć ključeva ostavljenih u kontakt bravi pokrenuo vozilo, te se odvezao u pravcu Dekanovca, gdje ga je uočila policijska ophodnja i započela potjeru.

Nakon očevida ukradeni automobil vraćen je 30-godišnjem vlasniku. Tijekom današnjeg dana 18-godišnji okrivljenik uz Optužni prijedlog dovest će se sucu Prekršajnog suda u Čakovcu zbog počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje neregistriranim vozilom, nepostupanje po zahtjevu policijskog službenika i dr.). Ujedno, protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Jučer, 24. listopada oko podneva u Gornjem Hrašćanu, nepoznati počinitelj iz nezaključane obiteljske kuće u Ulici kralja Tomislava, ukrao je novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)