POLICIJI PREDAO RUČNE BOMBE I STRELJIVO

U četvrtak, 3. prosinca u večernjim satima osoba s područja Međimurske županije dragovoljno je predala policijskom službeniku za protueksplozivnu zaštitu dvije ručne bombe i 120 komada streljiva raznog kalibra.

 

 

Upućujemo apel građanima: Predajte oružje koje ilegalno posjedujete!

 

Pozivaju se gađani, koji posjeduju bilo kakva eksplozivna sredstva, vatreno oružje ili streljivo, da ga ne odbacuju na neprimjerenim lokacija, već da se telefonom jave u najbližu policijsku postaju (192). Nakon poziva, na njihove kućne adrese uputit će se specijalizirani policijski službenici u civilu, s vozilom bez policijskih oznaka, koji će potom takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana, kao i sigurnu predaju oružja.

 

 

NACIONALNA KAMPANJA „MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA“

 

Ujedno, podsjećamo građane na akciju koja omogućava dragovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)