POLICIJA TRAŽI SVJEDOKE NESREĆE – INTERNETSKE PRIJEVARE, RAZBIJANJE KAFIĆA

Danas, oko 6 sati i 25 minuta u Čakovcu na raskrižju državne ceste broj 3 (Južna obilaznica grada Čakovca) i gradske prometnice koja povezuje Čakovec i Ivanovec, dogodila se prometna nesreća s nastalom materijalnom štetom u kojoj su sudjelovala dva osobna automobila.

U cilju rasvjetljavanja svih okolnosti ove prometne nesreće, molimo svjedoke (očevice) da se jave osobno u Postaju prometne policije Čakovec ili na broj telefona 192.

Sredinom prosinca prošle godine 30-godišnjak s područja Međimurske županije, putem internetske stranice privatne auto kuće u Republici Njemačkoj uplatio je iznos od desetak tisuća EUR-a za kupovinu automobila marke „AUDI“.

Pošto mu vozilo do današnjeg dana nije isporučeno, niti je uspio povratiti uplaćeni novac, muškarac smatra da je prevaren te je događaj prijavio .

Policija poduzima sve raspoložive mjere i radnje kako bi se počinitelj otkrio.

Građani budite oprezni prilikom kupovine preko interneta!

 

Obzirom da se na pojedinim internetskim stranicama objavljuju razni oglasi čiji je cilj prijevara kupaca, upozoravamo vas da budete oprezni i ne nasjedate na povoljne i primamljive oglase. Posebno ako kupujete skuplje stvari od nepoznatih osoba koje vam ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja i pregleda kupljene robe. Nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu svakako bi trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari.

Obzirom da se radi o prijevari, građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji koja će poduzeti mjere da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti pokrenuti odgovarajući postupak. O prijevari bi svakako trebalo obavijestiti i administratora internetskih stranica koji može radi zaštite drugih kupaca takvom prodavatelju onemogućiti daljnje oglašavanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 29, 26, 25, 22 i dvojica 20-godišnjaka s područja općine Pribislavec te maloljetnik s područja Koprivničko-križevačke županije, počinili kazneno djelo „oštećenje tuđe stvari“.

Naime, u petak, 27. svibnja oko 22 sata i 20 minuta u Pribislavcu, Ulici braće Radić, na ugostiteljskom objektu razbili su stakla na vratima i prozorima, dok su na terasi objekta porazbijali stolove i stolice.

U vrijeme počinjenja kaznenog djela objekt bio je zatvoren.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko pedeset tisuća kuna, dok će protiv osumnjičenika podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)