POLICIJA TRAŽI OČEVICE NESREĆE – UKRALI ČAK I GLISER

U nedjelju, 24. siječnja ove godine oko 9.45 sati u Čakovcu na raskrižju državne ceste broj 3 (Južna obilaznica grada Čakovca) i gradske ceste Čakovec – Savska Ves, dogodila se prometna nesreća s nastalom materijalnom štetom između dva osobna automobila.

U cilju rasvjetljavanja svih okolnosti ove prometne nesreće, molimo svjedoke (očevice) da se jave osobno u Postaju prometne policije Čakovec, ili na broj 192.

Između 17. i 23. siječnja na izletištu „Marina“ u Prelogu, nepoznati počinitelj s terase vikendice ukrao je zračni gliser, vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Između 10. i 22. siječnja u Knezevcu, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, odakle je ukrao razni nakit i alkoholna pića.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Policijski službenici Policijske uprave međimurske u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom, tijekom noći s 23. na 24. siječnja, proveli su operativnu akciju „ALKOHOL“.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 19 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega 12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 7 ostalih prekršaja.

Kod vozača osobnih automobila alkohol je utvrđen u koncentracijama:

  • – od 0,50 do 1,00 g/kg – 6 prekršaja,
  • – od 1,00 do 1,50 g/kg – 4 prekršaja i
  • – iznad 1,50 g/kg – 2 prekršaja.

Najveća izmjerena prisutnost alkohola u organizmu utvrđena je u nedjelju, 24. siječnja u 3.20 sati u Čakovcu, Kalničkoj ulici, kod 22-godišnjeg vozača osobnog automobila s područja Međimurske županije, i to u koncentraciji od 2.10 grama po kilogramu, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)