POLICIJA SUZBIJA KRAĐE BICIKLA

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec proteklog tjedna proveli su pojačane aktivnosti usmjerene na suzbijanje krađa bicikala na području grada Čakovca.

Od početka, pa do 15. ožujka ove godine u gradu Čakovcu zabilježene su 32 krađe bicikala, dok ih je prošle godine bilo 28.

 

 

Najviše krađa odnosilo se na bicikle vrijednosti do 2000 kuna, ali obzirom da u posljednje vrijeme Međimurci vole kupiti “dobrega beciklina”, raste i broj krađa bicikala vrijednosti iznad ovog graničnog cenzusa.

 

 

Vodeći se iskustvima iz prijašnjih godina, s pojačanim mjerama započelo se znatno ranije, a što se povezuje i s dolaskom ljepšeg vremena, te povećanjem broja biciklista na čakovečkim prometnicama.

 

 

Policijski službenici u odori i civilnim odijelima, pojačano su obilazi sve lokacije na kojima je zabilježen veći broj krađa bicikala, pri čemu je za praćenje svih sumnjivih događanja korišten i video nadzor instaliran u užem centru grada Čakovca.

 

 

Tijekom provođenja aktivnosti policijski službenici prekontrolirali su 72 bicikla, od čega je za njih 2 utvrđeno da su ukradena. Bicikli su oduzeti i vraćeni svojim pravim vlasnicima, dok se kriminalistička istraživanja u pogledu utvrđivanja počinitelja krađa, nastavljaju.  

 

 

Vlasnike “ljubimaca na dva kotača” molimo da poduzmu sve raspoložive mjere samozaštite, kako bi i oni sami pridonijeli smanjenju ove vrste kaznenih djela.

Upoznajte se s mjerama samozaštite („Zaštitimo svoj bicikl“), OVDJE.

 

http://medjimurska.policija.hr/

Snimka cijelog zaslona 25.3.2015. 212547