POLICIJA PROVODI AKCIJU „ALKOHOL“

Tijekom noći s 21. na 22. veljače (subota / nedjelja) od 23 do 5 sati, policijski službenici Policijske uprave međimurske provoditi će operativnu akciju „Alkohol“.

 

 

Akcija je usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozača vozilima koji u organizmu imaju alkohol i suzbijanje grubog kršenja prometne discipline (bezobzirno ponašanje sudionika u prometu).

 

Dobro je podsjetiti

 

 Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu. Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu. Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu.

 

 

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,5 promila postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,2 promila postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće.

Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (FOTO T.T.)