Policija privela dvojac koji je napadao bankomate

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s policijskim službenicima I. i II. policijske postaje Rijeka te policijskim službenicima Policijskih uprava međimurske, zagrebačke, zadarske i varaždinske provode kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Bugarske u dobi od 30 i 32 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene organiziranog kriminaliteta.

Policija ih sumnjiči da su od 28. listopada do 20. studenoga ove godine na području većine od spomenutih policijskih uprava,  korištenjem bankovnih i raznih kartica nekoliko trgovačkih lanaca napali bankomate više novčarskih ustanova. Na ovaj način oštetili su novčarske ustanove i ostvarili znatnu protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 100.000 kuna.

U sklopu dosadašnjeg kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga vozila koje su koristili te je pronađeno i oduzeto više od 12.000 eura, predmeti korišteni za počinjenje kaznenih djela (alat, bankovne i druge kartice i sl.).

Prema dosad utvrđenome spomenuta dvojica bugarskih državljana sumnjiče se za 14 kaznenih djela računalne prijevare i 14 kaznenih djela teške krađe.

Obojica će tijekom dana biti predana pritvorskom nadzorniku, a kriminalističko istraživanje se nastavlja, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: rt, ilustracija)