POLICIJA OTKRIVA PROVALNIKE, ALI NOVI KRADU SVE ŠTO STIGNU!

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 36-godišnjak s područja općine Nedelišće počinio kazneno djelo „teška krađa“.

Naime, sumnja se kako je u razdoblju od 10 sati 22. listopada do 12 sati 23. listopada, u poljskom predjelu zvanom „Državno“, nedaleko Gornjeg Hrašćana, u remizi vlasništvo lokalnog lovačkog društva, provalio u spremište i ukrao električnog pastira, ručnu vrtnu pumpu, akumulatore, metalne pojilice i kolut s nekoliko stotina metara čelične žice.

Dio ukradenih predmeta oduzet je od počinitelja i vraćen predstavniku lovačkog društva.

Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U razdoblju od 24. do 28. listopada u Hodošanu, Prvomajskoj ulici, u izdvojenom pogonu privatnog poduzeća, nepoznati počinitelj iz nezaključane garaže i radionice ukrao je tristotinjak metara električnih kablova raznih dimenzija.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U srijedu, 28. listopada oko 10.30 sati u Mihovljanu, Prvomajskoj ulici, u obiteljskoj kući od strane 50-godišnje ukućanke zatečena su dvojica mladića u krađi novca. U pokušaju da ih zadrži do dolaska policije, jednog od počinitelja uhvatila je rukom za odjeću, nakon čega ju je on odgurnuo i srušio na pod te su potom obojica pobjegli iz kuće u nepoznatom smjeru.

U događaju 50-godišnjakinja je lakše ozlijeđena, dok se materijalna šteta procjenjuje na više stotina kuna.

Policija intenzivno traga za počiniteljima.

U noći s 27. na 28. listopada u Pribislavcu, Ulici dr. Ante Starčevića, nepoznati počinitelj provalio je u dvorište auto-otpada, vlasništvo 58-godišnjaka te potom iz nezaključanog skladišta ukrao nekoliko desetaka glava motora osobnih automobila.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/,  (foto: ilustracija)