Policija osumnjičila lopove koji su počinili krađe diljem Međimurja

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 30-godišnjak sa šireg područja općine Vratišinec, počinio kazneno djelo krađe.

Naime, između 21. veljače i 3. ožujka, u Gornjem Kraljevcu, Glavnoj ulici iz otvorenog gospodarskog objekta ukrao je drvene grede vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv 30-godišnjaka podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 18-godišnjak s šireg područja grada Čakovca i maloljetnik s područja Međimurske županije počinili kazneno djelo teške krađe. Naime, u nedjelju, 25. veljače u jutarnjim satima u Nedelišću, Čakovečkoj ulici, provalili su ugostiteljski objekat odakle su ukrali novac, razna alkoholna pića i kavu. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Također, sumnja se da su 18-godišnjak i dvojica maloljetnika (jedan od njih sudjelovao je u prvom događaju), u petak, 9. ožujka u večernjim satima u Slakovcu, provalili u trgovinu mješovitom robom ali su u daljnjem izvršenju kaznenog djela odustali zbog uključenja alarma.

Prema 18-godišnjaku, te dvojici maloljetnika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 19 i 22-godišnjaci s područja Općine Pribislavec i maloljetnik s područja Međimurske županije, počinili dva kaznena djela teške krađe:

  • u petak 23. veljače provalili su u prostorije nogometnog kluba u Pribislavcu te ukrali novac i bezalkoholna pića, vrijednosti nekoliko tisuća kuna,
  • između 18. i 24. veljače, u Belici, Ulici Nikole Šubića Zrinskog, provalili su u prostorije kartodroma te ukrali tehničke uređaje, razne kablove, plinsku bocui nekoliko litara goriva, vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Dio ukradenih predmeta oduzet je i vraćen vlasniku.

Također, sumnja se da su 19-godišnjak i maloljetnik počinili kazneno djelo teške krađe u Ivanovcu. Naime, tijekom noći s 25. na 26. veljače u Ulici Vladimira Nazora, provalili su u prostorije nogometnog kluba odakle su ukrali prijenosno računalo i zvučnik te raznu sportsku opremu, vrijednosti više tisuća kuna. Dio ukradenih predmeta oduzet je klubu.

Protiv 19 i 22-godišnjaka te prema maloljetniku podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)