POLICIJA ODRŽALA INFORMATIVNE PUNKTOVE O SIGURNOJ UPORABI PIROTEHNIČKIH SREDSTAVA

U razdoblju od 18. do 23. prosinca ove godine u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću, Nedelišću, Pribislavcu, Orehovici, Štrigovi, Kuršancu i Paragu, policijski službenici Policijske uprave međimurske u sklopu operativne akcije “Mir i dobro” održali su informativne punktove.

Informativne punktove posjetilo je oko dvjestotinjak građana koji su se u osobnom kontaktu s policijskim službenicima, kao i putem preventivnih letaka pod nazivom “Mir i dobro”, mogli informirali o sigurnoj uporabi pirotehničkih sredstava, te odredbama Zakona o eksplozivnim tvarima koje se odnose na uporabu pirotehničkih sredstava.

Građanima je sugerirano da kod uporabe pirotehničkih sredstava posebnu pozornost obrate na najmlađe jer nesreće se ne događaju samo  drugima, zbog čega je izuzetno bitno djecu poučiti pravilnom načinu rukovanja petardama te mogućim posljedicama nepravilne uporabe koje mogu dovesti do ozljeđivanja.

Obzirom da su zbog predstojećih blagdana mogući godišnji odmori i odlasci građana na putovanja, posjetitelji info punkta posebno su upozoreni na mjere prevencije od krađa i teških krađa.

Također, na informativnim punktovima provodile su se aktivnosti iz preventivne akcije „Zajedno“, kojom se želi senzibilizirati građane na problematiku trgovanja ljudima. Ovom prilikom građanima je dano da ispune informativno-edukativni upitnik, a nakon čega su građanima podijeljeni preventivni letci s korisnim informacijama o trgovanju ljudima, javlja http://medjimurska.policija.hr/

punkt 1