POLICIJA HVATA PROVALNIKE, ALI KRAĐE SE NASTAVLJAJU

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 22-godišnjak s područja Međimurske županije počinio dvije teške krađe te tešku krađu u pokušaju. Sumnjiči se da je u Orehovici, u Ulici Zrinskih, u razdoblju od 10. do 18. veljače u dvorištu obiteljske kuće provalio u garažu te ukrao kosilicu, motornu pilu i razni alat. Nadalje, tijekom noći s 18. na 19. veljače provalio je u navedenu obiteljsku kuće i ukrao glazbenu liniju, dok je tijekom noći s 18. na 19. veljače pokušao provaliti u susjednu obiteljsku kuću, ali je odustao od dovršenja kaznenog djela.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti posebno izvješće Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U subotu, 21. veljače od 10 do 11 sati, u Gardinovcu, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću i pomoćne prostorije te ukrao  sjekire i novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna, a protiv počinitelja biti će podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Tijekom proteklog vikenda zabilježene su ukupno 4 prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

nepropisna i neprilagođena brzina – 1 prometna nesreća,

nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – 1 prometna nesreća,

ostale greške – 2 prometne nesreće.

Policijski službenici Policijske uprave međimurske tijekom noći s 21. na 22. veljače, proveli su operativnu akciju „Alkohol“.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 7 prekršaja, od čega 5 prekršaja koji se odnose na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i 2 ostala prekršaja.

Najveća utvrđena koncentracija alkohola zabilježena je kod 32-godišnjeg vozača teretnog automobila, a iznosila je 2,40 g/kg, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)