POLICIJA ĆE POJAČANO NADZIRATI KAMIONE – IZ KUĆA SE KRADE I POSTELJINA

U razdoblju od 25. do 31. srpnja, kroz redovnu službu, policijski službenici Policijske uprave međimurske provodit će aktivnosti iz operativne akcije “Nadzor teretnih automobila i autobusa“.

Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za 2016. godinu, a sukladno navedenom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, dok će se u utorak, 26. srpnja provoditi u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave međimurske evidentirana su tri kaznena djela teške krađe, od čega izdvajamo:

Između 19. i 21. srpnja u Čakovcu, Ulici Globetka, nepoznati počinitelj provalio je u vikend kuću, gdje je ukrao plinsku bocu s pripadajućom cijevi, regulatorom za plin i plamenikom, te ručnu pumpu za vodu. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U noći s 20. na 21. srpnja u Držimurcu, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću  gdje je ukrao raznu odjeću, posteljinu i prehrambene proizvode. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)