Policajcu potrgao majicu, požar drvenog štaglja, teške krađe i tjelesne ozljede, provale u kuće

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je 18-godišnjak sa šireg područja općine Nedelišće počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi.

Tako se je u srijedu, 5. rujna u večernjim satima u Paragu, u kući, 18-godišnjak nasilnički ponašao u obitelji pod utjecajem alkohola (1,69 grama po kilogramu).

Temeljem Prekršajnog zakona počinitelj je uhićen te su policijski službenici  uporabili sredstava prisile, tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje.

Tijekom postupanja policijskih službenika 18-godišnjak je jednom od policijskih službenika potrgao službenu majicu, dok je drugog lakše ozlijedio.

Protiv 18-godišnjaka se podnose optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu i kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U četvrtak, 6. rujna u večernjim satima u Držimurcu, došlo je do požara na drvenom štaglju u kojem su se nalazili razni poljoprivredni strojevi, slama i ogrjevno drvo.

Štagalj je s navedenim predmetima u potpunosti izgorio, a požar su u 22,45 sati ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Čakovec te dobrovoljnih vatrogasnih društava okolnih mjesta.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina tisuća kuna.

Po okončanju očevida će se kvalificirati događaj.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da su 20-godišnjak sa šireg područja općine Mala Subotica i maloljetnikom s područja Međimurske županije počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, tijekom noći s 28. na 29. srpnja ove godine u Držimurcu, provalili su u obiteljsku kuću odakle su ukrali nekoliko mobitela i razni nakit, sveukupne vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

Dio ukradenih predmeta je oduzet i vraćen vlasniku.

Protiv 20-godišnjaka i prema maloljetniku se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je 25-godišnjak sa područja Varaždinske županije počinio kazneno djela Osobito teška tjelesna ozljeda.

Utvrđeno je da je u ponedjeljak, 30. srpnja u popodnevnim satima u Pribislavcu, na livadi, u blizini Ulice Stanka Vraza, došlo je do verbalne prepirke, a potom i fizičkog sukoba između 28-godišnjaka s područja općine Pribislavec i 25-godišnjaka, kojom prilikom je ključevima vozila teže ozlijeđen 28-godišnjak.

Privatnim vozilom prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec na Odjel oftamologije, gdje je naknadno utvrđeno da je zadobio tešku tjelesnu ozljedu.

Protiv 25-godišnjaka se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 U četvrtak, 6. rujna u popodnevnim satima u Banfiu, nepoznati počinitelj je iz obiteljske kuće ukrao novčanik s novcem i osobnim dokumentima.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: TT, ilustracija)