Policajci iz Murskog Središća otkrili počinitelje provala u Leskovcu i Vukanovcu

Protiv osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 43-godišnjak i 21-godišnjak, obojica s područja grada Murskog Središća, počinili kazneno djelo teške krađe. Naime, sumnja se kako su krajem rujna prošle godine u prijepodnevnim satima u Leskovcu, provalili u obiteljsku kuću, vlasništvo 66-godišnjakinje, odakle su ukrali nakit, novac, osobne dokumente i bankovne kartice. Materijalna šteta procijenjena je na oko 8.500 eura.

Također, dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 21-godišnjak i 18-godišnjak, obojica s područja općine Nedelišće, počinili kazneno djelo teške krađe. Sumnja se kako su početkom prosinca prošle godine u Vukanovcu, pokušali provaliti u obiteljsku kuću, vlasništvo 53-godišnjakinje, ali u tome nisu uspjeli. Nakon toga provalili su u obližnji gospodarski objekt, odakle su ukrali razni alat i druge predmete. Materijalna šteta procijenjena je na oko 1.500 eura.

Protiv osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

(PU međimurska, foto: ilustracija)