Pod utjecajem alkohola izazvao frontalni sudar

Zbog obavljanja očevida od 19,50 do 22,50 sati državna cesta broj 20 je bila zatvorena za sav promet koji se je odvijao obilazno

U srijedu, 3. siječnja 2024. godine u 19,50 sati u Cirkovljanu, Donjoj ulici, 44-godišnji vozač s područja grada Preloga, upravljao je osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka, dok je u krvi imao prisutno 1.07 g/kg alkohola i bez da je koristio sigurnosni pojas, iz smjera Draškovca u smjeru Preloga.

Dolaskom do blagog zavoja svoje vozilo u kretanju nije držao na sredini obilježene prometne trake, zbog čega je vozilom prešao na suprotnu prometnu traku, gdje je udario u službeno osobno vozilo Ministarstva unutarnjih poslova na korištenju u Policijskoj upravi međimurskoj, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 35-godišnji policijski službenik. U službenom vozilu u svojstvu putnika nalazila 18-godišnja policijska vježbenica.

Nakon prometne nesreće su 35-godišnjak i 18-godišnjakinja zbog zadobivenih ozljeda vozilom hitne pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su zadržani na liječenju, dok će se ozljede naknadno okvalificirati.

Vozaču koji je izazvao prometnu nesreću je uz izdanu naredbu o određivanju mjere opreza privremeno oduzeta vozačka dozvola te su mu izuzeti uzorci krvi i mokraće radi analize na alkohol.

Radi nastalih oštećenja na vozilu čakovečkih registarskih oznaka su uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzete registarske pločice.

Zbog obavljanja očevida od 19,50 do 22,50 sati državna cesta broj 20 je bila zatvorena za sav promet koji se je odvijao obilazno.

(PU međimurska, foto:PU međimurska)