POD UTJECAJEM ALKOHOLA 10 VOZAČA – PROVALE U KUĆE, KAFIĆE I VIKENDICE

 

U noći s 13. na 14. veljače od 22 do 5 sati policijski službenici Policijske uprave međimurske proveli su operativnu akciju “Alkohol”.

Tijekom provođenja akcije utvrđeno je ukupno 23 prekršaja, od čega:

  • – 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohol,
  • – dva prekršaja nepropisne brzine,
  • – dva prekršaja nepropisno zaustavljanje i parkiranje,
  • – dva prekršaja vezana uz uporabu svjetala u prometu,
  • – jedan prekršaj nepoštivanja znakova koje izdaju policijski službenici,
  • – jedan prekršaj mladog vozača i
  • – pet ostalih prekršaja.

 Najveća utvrđena koncentracija alkohola zabilježena je kod 38-godišnjeg vozača osobnog automobila, a iznosila je 1,9 promila.

Na području Policijske uprave međimurske evidentirana su dva kaznena djela teške krađe.

 

U petak, 12. veljače oko jedan sat poslije ponoći u Šenkovcu, Pavlinskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt, vlasništvo 43-godišnjaka, odakle je ukrao cigarete i novac. Nakon toga provalio je u susjednu prostoriju kladionice, ali je zbog uključenja alarma odustao od dovršenja kaznenog djela. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U razdoblju od 11 sati, 12. veljače do 15 sati, 13. veljače u poljskom predjelu zvanom „Zdenča glava“, nedaleko Preloga nepoznati počinitelj provalio je u dvije vikendice i dva pčelinjaka, odakle je ukrao građevinska kolica, plinsku bocu, pribor za jelo, alkoholna pića (rakija i razni likeri) i razni vrtni alat. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U četvrtak, 11. veljače tijekom poslijepodnevnih sati u Jalšovcu, nepoznati počinitelj ušao je u nezaključanu obiteljsku kuću te je u hodniku iz ženske torbice ukrao novčanik u kojem se nalazio novac, osobni dokumenti i bankovne kartice.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Dovršenim   kriminalističkim   istraživanjem   sumnja   se   da  su  20-godišnjak  i  51-godišnjak s područja Međimurske županije počinili dva kaznena djela teške krađe.

Naime, u rujnu prošle godine te početkom ove godine provalili su u tri vikendice na području Pleškovca i Prekope, odakle su ukrali razna alkoholna pića, zimnicu i mobitel.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna. Dio ukradenih predmeta oduzet je od počinitelja te je vraćen vlasnicima.

Protiv osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljenih kaznenih prijava po nepoznatom počinitelju, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)