PJEŠAKINJA PREMINULA NA MJESTU NESREĆE, OTKRIVENI MALOLJETNI KRADLJIVCI

U utorak, 12. siječnja oko 17.25 sati u Hodošanu, ulici Braće Radić, dogodila se  prometna nesreća u kojoj je nažalost smrtno stradala 79-godišnja pješakinja. U blagom desnom zavoju, 35-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka, prednjim dijelom vozila udario je u pješakinju koja se kretala u istom smjeru, uz desni rub kolnika, a da pritom nije bila označena nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom. Uslijed udara pješakinja je odbačena izvan kolnika te je od zadobivenih ozljeda preminula na mjestu prometne nesreće.

Protiv vozača osobnog automobila zbog počinjenja kaznenog djela „izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Stradala pješakinja prva je žrtva na međimurskim prometnicama ove godine.

U utorak, 12. siječnja između 9 i 13.30 sati u Vulariji, Dravskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u dvije vikendice, odakle je ukrao zidni sat, pribor za jelo, posuđe, deke, odjeću, mobitel, zračnu pušku te razni alat. Potom je pokušao provaliti u susjednu vikendicu, ali u tome nije ispio, dok je iz dvorišta ukrao građevinska kolica i ribički štap.

Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su četvorica maloljetnika s područja Međimurske županije počinili 15 kaznenih djela teških krađa.

U razdoblju od kolovoza prošle godine do siječnja ove godine u Maloj Subotici, Palovcu, Belici, Turčišću, Čehovcu, Gardinovcu i Domašincu provalili su u više obiteljskih kuća, osnovnu školu, trgovinu, ugostiteljske objekte te klupske prostorije raznih lokalnih nogometnih klubova, odakle su ukrali novac i razne predmete.

Dio ukradenih predmeta oduzet je od počinitelja i vraćen vlasnicima.

Prema maloljetnim osumnjičenicima podnijet će se posebna izvješća nadležnom državnom odvjetniku za mladež, kao dopune prethodno dostavljenih kaznenih prijava, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)