PIJANI SE POTUKLI – OTKRIVEN POČINITELJ KRAĐA

U četvrtak, 11. veljače oko 21.30 sati u Čakovcu, Ulici dr. Ivana Novaka, na  parkiralištu, nakon kraće prepirke između 42-godišnjaka i 49-godišnjaka (obojica pod utjecajem alkohola) došlo je i do fizičkog obračuna. Najprije je mlađi muškarac nasrnuo na starijeg te ga rukama i nogama izudarao po tijelu i glavi, a potom mu je stariji uzvratio i također ga rukama i nogama izudarao po glavi.

U Županijskoj bolnici Čakovec pružena je liječnička pomoć 42-godišnjaku te je utvrđeno kako je u sukobu teže ozlijeđen, dok je 49-godišnjak odbio ponuđenu liječničku pomoć.

Protiv 42-godišnjaka podnijet će se Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu, zbog narušavanja javnog reda i mira, dok će se protiv 49-godišnjaka podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku zbog počinjenja kaznenog djela “teška tjelesna ozljeda”.

U četvrtak, 11. veljače između 14 i 16.30 sati u Donjoj Dubravi, Prvomajskoj ulici, nepoznati počinitelj pomoću originalnog ključa, kojeg je pronašao odloženog na polici uz ulazna vrata, otključao je vrata obiteljske kuće i ušao u njenu unutrašnjost, odakle je potom ukrao novac i nakit.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

TEŠKE KRAĐE PROVALJIVANJEM – KAKO ZAŠTITI SEBE I IMOVINU?

Poučeni iskustvom predlažemo konkretne mjere predostrožnosti i savjetujemo modele samozaštitnog ponašanja:

 

  • – razvijajte dobrosusjedske odnose i ponašajte se samozaštitno prema tuđoj i svojoj imovini,
  • – ne libite se prvi obratiti sumnjivoj nepoznatoj osobi koja se kreće u vašem susjedstvu ili stubištu zgrade, nudeći joj svoju pomoć pitanjem: „Koga tražite?“,tim pitanjem zlonamjernu osobu možete pokolebati u njegovoj lošoj nakani,
  • – ulazna vrata kuće ili stana zaključavajte u svim slučajevima kada nemate neposredan nadzor kuće ili stana zbog drugih poslova koje trenutačno obavljate u dvorištu ili vrtu, ne ostavljajte otvorene prozore i balkonska vrata,
  • – neposredno uz kuću ne ostavljajte predmete koji omogućavaju lakše penjanje (npr. ljestve ili veći sanduci),
  • – na vanjskom djelu kuće ili stana ugradite senzorske svjetiljke koje će osvjetljavati prilaz kući ili stanu,
  • – ključeve stana ili kuće ne ostavljajte ispod otirača, u posudama za cvijeće ili na drugom lako dostupnom mjestu,
  • – nagomilana pošta u sandučiću i stalno spuštene rolete daju poruku potencijalnom počinitelju da ste duže vrijeme odsutni. Zamolite susjede ili osobu od povjerenja da vam često prazni poštanski sandučić, diže rolete, prozračiti stan ili kuću i povremeno upali svjetlo,
  • – sva svoja zapažanja o sumnjivim i nepoznatim osobama dojavljujte policiji na broj 192, javlja.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 26-godišnjak s područja grada Čakovca počinio tri kaznena djela krađe.

Naime, u razdoblju od 24. studenoga prošle godine do 2. veljače ove godine, u Čakovcu na Trgu Republike i Ulici Katarine Zrinski ukrao je dva  bicikla, a u ugostiteljskom objektu u Ulici Dr. Ivana Novaka, žensku torbicu u kojoj se nalazio mobitel, novac i osobni dokumenti.

Ukupna  materijalna  šteta procjenjuje  se  na  više tisuća kuna, dok  će  se protiv 26-godišnjaka podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljenih kaznenih prijava po nepoznatom počinitelju, http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)