PIJANI BICIKLIST UHVAĆEN S UKRADENOM MRTVOM PERADI

U utorak, 1. studenoga u 21 sat u Palovcu, Čakovečkoj ulici, policijski službenici  Postaje  prometne  policije  Čakovec, prilikom kontrole prometa zaustavili su biciklistu, koji je upravljao u prometu na cesti pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,23 promila. Temeljem odredbi Prekršajnog zakona određena mu je mjera smještaja u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva (alkohola).

Ujedno, prilikom nadzora na biciklu je pronađena vreća s uginulom peradi.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je mladić rođen 1991. godine, sa šireg područja općine Mala Subotica, počinio kaznena djela krađe i ubijanja ili mučenja životinja.

Naime, u večernjim satima u polju zvanom “Kutić”, nedaleko Male Subotice iz ograđenog peradarnika, 64-godišnjeg vlasnika, ukrao je 11 pataka i kokoš. Preskočivši ogradu ušao je u otvoreni prostor peradarnika, gdje je uhvatio perad i potom usmrtio zavrtanjem vratova. U pokušaju da perad preveze do kuće spriječili su ga policijski službenici prilikom kontrole prometa.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 1.500 kuna. Protiv osumnjičenog podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, kao i optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik s područja Međimurske županije počinio kazneno djelo oštećenja tuđe stvari. Naime, u ponedjeljak, 17. listopada oko podneva u polju između Trnovca i Paraga, oštetio je Škodu Fabiju, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo poduzeća iz Čakovca. Ciglom je razbio vjetrobransko i bočna stakla, dok je skakanjem savinuo krov automobila.

Prema maloljetnom osumnjičeniku podnijet će se izvješće nadležnom državnom odvjetniku za mladež, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave po nepoznatom počinitelju.

U utorak, 1. studenoga u poslijepodnevnim satima u Donjem Vidovcu, Ulici Matije Gupca, nepoznati počinitelj u otvorenoj garaži pronašao je ključ obiteljske kuće i njime otključao ulazna vrata. Potom je iz nekoliko prostorija ukrao novac i time 48-godišnju vlasnicu oštetio za nekoliko tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)