Pijan sišao autom s kolnika i udario u stablo, teže ozlijeđeni u prometnoj nesreći

U ponedjeljak, 24. prosinca, zaprimljene su prijave ozljeda Županijske bolnice Čakovec za putnike 40-godišnjaka i 24-godišnjakinju iz koje je vidljivo da su zadobili teške tjelesne ozljede. Ranije je zaprimljena prijava za 20-godišnjeg vozača koji zadobio teške tjelesne ozljede.

Podsjećamo da je u srijedu, 28. studenoga u 21,50 sati u Belici, Ulici braće Radić vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 20-godišnjak sa šireg područja općine Donji Kraljevec, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i vidljivosti ceste. Zbog toga je u zavoju vozilom prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je udario u osobni automobil švicarskih nacionalnih oznaka s kojim je iz suprotnog smjera upravljala 26-godišnjakinja s područja općine Pribislavec.

Nakon udara osobni automobil švicarskih nacionalnih oznaka odbačen je izvan kolnika, gdje je udario u prometnu opremu ceste a potom u ukrasno drveće.

Vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezeni su 20-godišnji vozač i putnici iz vozila švicarskih nacionalnih oznaka, 24-godišnjakinja i 40-godišnjak s područja općine Šenkovec, gdje su zadržani na liječenju.

Protiv 20-godišnjeg vozača će se podnijeti kaznena prijava zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, nadležnom državnom odvjetniku.

U utorak, 25. prosinca, 20 minuta iza ponoći, između Žiškovca i Štrukovca, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 55-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca, upravljajući kada je u krvi imao prisutno 1,50 g/kg alkohola, zbog neprilagođene brzine kretanja u zavoju izgubio je nadzor nad upravljanjem automobilom te sišao izvan kolnika niz kosinu cestovnog jarka, a u nastavku kretanja vozilom je udario u stablo,  nakon čega se vozilo prevrnulo.

Vozač je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će se ozljede naknadno kvalificirati, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija)