Pet prometnih nesreća – pod utjecajem alkohola udario u ogradu

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i tri s nastalim materijalnom štetom.

Jedna se dogodila u subotu, 24. studenoga oko 20 sati u Čakovcu u kojoj je vozač osobnog automobila 29-godišnjak sa šireg područja općine Domašinec zadobio lake tjelesne ozlijede dok će se ozljede kod putnika 19-godišnjaka s područja općine Domašinec naknadno okvalificirati.

Druga prometna nesreća se dogodila u nedjelju, 25. studenoga oko 17 sati u Kuršancu u kojoj je 50-godišnji pješak sa šireg područja grada Čakovca zadobio lake tjelesne ozlijede.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • vožnja na nepropisnoj udaljenosti – jedna prometna nesreća,
  • nepoštivanje prednosti prolaska – jedna prometna nesreća,
  • nepropisno mimoilaženje – jedna prometna nesreća,
  • vožnja ne nepropisnoj udaljenosti – jedna prometna nesreća,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod tri vozača, a najveća koncentracija utvrđena je kod 50-godišnjeg pješaka  u koncentraciji od 2,58 grama po kilogramu, u prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama koja se dogodila u nedjelju, 25. studenoga oko 17.05 sati, u Kuršancu.

U subotu, 24. studenoga oko 20 sati u Čakovcu na kolniku Mihovljanske ulice, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 29-godišnjak sa šireg područja općine Domašinec, upravljajući pod utjecajem alkohola u količini od 1,35 grama po kilogramu, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, zbog čega je na ravnom dijelu ceste sišao izvan kolnika, gdje je vozilom udario u žičano-betonsku ogradu i stablo.

Vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezeni su vozač i putnik iz vozila 19-godišnjak s područja općine Domašinec, gdje je utvrđeno da je u prometnoj nesreći vozač zadobio lake tjelesne ozljede, dok će se ozljede za putnika utvrditi naknadno, nakon čega će se kvalificirati događaj, javlja http://medjimurska.policija.hr

(foto: TT, ilustracija)