PEKLENICA – SANIRANO DIVLJE ODLAGALIŠTE SMEĆA U KRNIŠĆU

U nekoliko navrata pisali smo o „divljim“ odlagalištima smeća na području Grada Mursko Središće pa smo naveli ono u Slatinama te ono kod gospodarske zone Brezje. Takvih deponija ima mnogo više i to u svim gradskim naseljima. Jedno od njih je i Krnišće u Peklenici o kojem se govorilo na zadnjoj sjednici stručnog kolegija gradonačelnika. Na njoj je referent za komunalno redarstvo Drago Belše zadužen za rješavanje problematike bacanja smeće na lokaciji Krnišće u Peklenici te za sanaciju istog. Također je zadužen za provjeru bacanja smeća na drugim lokacijama na području Grada. Kolegij gradonačelnika na sjednici je zamolio građane koji imaju saznanja o počiniteljima bacanja smeća u prirodi da isto prijave referentu za komunalno redarstvo na telefon 098 212 010.

Sjednica je održana 22. veljače, a samo nekoliko dana kasnije Krnišće je sanirano. Smeće je pokupljeno, teren izravnan i na njemu je istaknuto upozorenje:

Zabranjeno je bacanje smeća i otpada što je kažnjivo pema Odluci o komunalnom redu u iznosu od 200,00 do 2.000,00 kuna.

 

Da li će se neodgovorni pojedinci pridržavati ove odluke i prestati bacati svoje smeće na sada uređeno Krnišće, ostaje da vidimo. Možda će prijetnja visokom kaznom pomoći u tome no do sada se pokazalo da to nije tako.

(rt, foto Mihajel Kontrec)

01

03

04

05