Pedeset četverogodišnjak osumnjičen za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi

Jučer, 26. studenoga 2020. godine u 16 sati i 45 minuta u Čakovcu, na parkiralištu trgovačkog centra u Športskoj ulici, prilikom utvrđivanja prometnog prekršaja nepropisnog parkiranja osobnog automobila, čakovečki registarskih oznaka, policijskim službenicima Postaje prometne policije Čakovec, pristupio je nepoznati muškarac. Nakon što je stavio stvari u nepropisno parkirani automobil, odbio je suradnju s policijskim službenicima vezano uz postupak utvrđivanja prekršaja. Ujedno, pritom je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike raznim pogrdnim riječima. Nakon toga sjeo je u automobil i krenuo prema policijskom službeniku koji se nalazio neposredno ispred automobila te ga pritom udario u nogu. Policijski službenik uspio se izmaknuti, dok se vozač automobilom udaljio s mjesta događaja.

Policijski službenici odmah su krenuli u potjeru za odbjeglim vozačem te su ga uspjeli sustići i zaustaviti na parkiralištu drugog, obližnjeg trgovačkog centra.

Vozač je uhićen i uz primjenu sredstava prisile priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Tijekom istraživanja utvrđeno je da se radi o 54-godišnjaku sa šireg područja grada Murskog Središća. Osnovano se sumnja da je u opisanom događaju počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Također, tijekom istraživanja utvrđeno je kako je 54-godišnjak počinio nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cesta i prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (članak 17. – vrijeđanje i omalovažavanje policijskih službenika) zbog čega je izdavanjem prekršajnih naloga novčano sankcioniran u ukupnom iznosu od  10.800 kuna uz izricanje zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseci.

U opisanom događaju policijski službenik nije ozlojeđen, dok je 54-godišnjak lakše ozlijeđen prilikom primjene sredstava prisile.

(PU međimurska, foto: ilustracija)