Pas mješanac zbog propuštenog nadzora vlasnice ugrizao 58-godišnjakinju

Jučer, 14. ožujka 2021. godine oko 8 sati u Čakovcu, na parkiralištu u Ulici Globetka, pas mješanac uslijed propuštenog nadzora 71-godišnje vlasnice te neopreznog držanja, ugrizao je 58-godišnjakinju za desnu šaku.

Liječnička pomoć ozlijeđenoj 58-godišnjakinji pružena je u Županijskoj bolnici Čakovec te je pritom utvrđeno da je u događaju lakše ozlijeđena.

Vlasnica psa prekršajno je sankcionirana zbog počinjena prekršaja iz članka 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, upozoravamo građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i druge životinje. 

Dakle, potrebno je da vlasnici kućnih ljubimaca (pasa) prilikom njihove šetnje, zbog sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, koriste povodac i brnjicu, odnosno drže svoje životinje pod stalnim i budnim nadzorom.

(PU međimurska, foto: Ilustracija)