Parkiranjem na vlastitu odgovornost možete ostati bez pola auta!

Grad Mursko Središće uredio je više parkirališta i to na raznim mjestima u gradu, a jedno od njih je i ono u dvorištu Poljoprivredne zadruge. Ona su uglavnom dostatna za potrebe građana no oni moraju nešto znati ako ih koriste i ako tom prilikom nekim slučajem oštete svoj automobil.

01

Naime na ulazu u parkiralište stoji velika tabla na kojoj piše da se ono koristi na vlastitu odgovornost, pa tako Grad koji taj prostor ima u najmu, pere ruke od mogućih plaćanja odštete. No slučaj koji se dogodio Središćancu Rajku Radikoviću na tom parkiralištu zaseban je i vrijedan spomena.

02

On je to parkiralište koristio u srijedu 26. srpnja, a napuštao ga je točno u 16,15 sati i tada mu se dogodilo nešto što nikako nije mogao očekivati. Pri izlasku na glavnu cestu stao je prema pravilima kako bi provjerio da li se može sigurno uključiti u promet i za to vrijeme, od silnog naleta vjetra u njegov automobil udarila su masivna željezna vrata koja se nalaze na ulazu-izlazu tog parkirališta.

03b

03a

03

Auto mu je prilično oštećen i još ne zna točno koliko će iznositi cijena popravka, a povodom toga kazao nam je slijedeće:

“Nakon ove nesreće otišao sam prvo u Poljoprivrednu zadrugu gdje su mi kazali da oni s tim nemaju nikakve veze jer su parkiralište ustupili Gradu, a u Gradu su mi rekli ono što sam i sam znao, a to je da sam parkiralište koristio na vlastitu odgovornost. Međutim, ako je i tako neke sigurnosne mjere trebale bi biti poduzete od strane Grada. Radi se baš o tim vratima koje su mi oštetile auto. Ona su bila samo otvorena, no ne i zaglavljena nekom šipkom ili klinom, što su svakako trebala biti, nego je pokraj njih kao osigurač stajao neki mali kamenčić koji nije nikako mogao spriječiti zatvaranje vrata zbog naleta vjetra.

04

Ovo govorim zato da bih upozorio druge ljude koji koriste ovo parkiralište, da se njima nešto takvo ne bi dogodilo, jer bi mogli ostati i bez pola auta. Također bi upozorio i Grad da otvorena vrata moraju biti pričvršćena i osigurana od nekontroliranog zatvaranja na siguran i pouzdan način, a ne nekim kamenčićima.“

(R. Tomanić, foto: rt, Ivana Radiković)

05

06