Ozlijeđene vozačice mopeda i bicikla

U utorak, 11. prosinca oko 13,00 sati u Šenkovcu, na kolniku Ulice maršala Tita, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka 39-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca, obavljao je skretanje na pristupnu cestu trgovačkom centru, a nakon što ga je prethodno propustio vozač teretnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 42-godišnjak s područja općine Nedelišće, a da nije propustio vozilo koje dolazeći iz suprotnog smjera, zadržava smjer svojeg kretanja, zbog čega je automobilom udario u moped čakovečkih registarskih oznaka, s kojim je biciklističkom trakom upravljala 60-godišnjakinja sa šireg područja grada Čakovca.

Nakon udara vozačica mopeda se prevrnula i pala na kolnik. Vozačica je imala zaštitnu kacigu koja nije bila homologirana i uredno pričvršćena.

Vozačica je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je zadržana na liječenju, dok će se ozljede okvalificirati naknadno, kada će se karakterizirati događaj.

U utorak, 11. prosinca oko 18,30 sati u Čakovcu, Ulici Otokara Keršovanija kod raskrižja s Ulicom Ruđera Boškovića, vozačica tehnički neispravnog bicikla (bez ugrađenih uređaja za osvjetljenje ceste), 23-godišnjakinja s područja Koprivničko-križevačke županije, upravljala je biciklom bez da je bila označena reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom te obavljala uključivanje u promet na kolnik ulice s nogostupa preko obilježenog pješačkog prijelaza, a da prethodno nije propustila sva vozila koja su se kretala prometnom površinom na koju se uključivala.

Zbog toga je došlo do udara u bicikl, osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, s kojim je krećući se kolnikom Ulice Otokara Keršovanija upravljala 40-godišnjakinja s područja općine Pribislavec.

Uslijed udara vozačica bicikla je pala na kolnik, dok je bicikl odbačen na drugu prometnu traku, gdje je u njega udario teretni automobil slovenskih nacionalnih oznaka s kojim je upravljao 54-godišnji državljanin Republike Mađarske.

Vozilom hitne pomoći ozlijeđena biciklistica je prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđena te je zadržana na liječenju.

Zbog očevida prometne nesreće u vremenu od 18,45 sati do 20,10 sati, promet je na dijelu Ulice Otokara Keršovanija od raskrižja sa Uskom ulicom do raskrižja sa Ulicom dr. Ante Starčevića bio obustavljen i odvijao se okolnim ulicama.

Vozačica bicikla bit će prekršajno sankcionirana.

(PU međimurska, foto: ilustracija)