OVOG VIKENDA POLICIJA PROVODI AKCIJU „ALKOHOL“ – RAZBOJNIŠTVO U GORIČANU

U noći s 14. na 15. kolovoza od 21 do 3 sati, te u noći s 15. na 16. kolovoza od 23 do 5 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec provoditi će operativnu akciju „Alkohol“.

Akcija je usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili opojnih droga, prekoračenja dopuštene brzine kretanja u naseljenom mjestu i izvan naseljenog mjesta, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetiti će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

Dobro je podsjetiti

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu. Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu. Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu.

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,5 promila postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,2 promila postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće.

Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti.

 

Razbojništvo u Goričanu

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u ponedjeljak, 10. kolovoza oko 16 sati u Goričanu, Ulici Zrinskih, na vrtu iza obiteljske kuće, mlađi nepoznati muškarac sustigao 69-godišnjaka te od njega zatražio da mu posudi novac. U trenutku kada je stariji muškarac izvadio iz džepa novčanik, mladić mu ga je istrgnuo iz ruku, a potom ga i odgurnuo tako da je pao na tlo. Nakon toga počinitelj se trčeći udaljio s mjesta događaja te je pritom je iz novčanika izvadio nekoliko tisuća kuna.

U događaju stariji muškarac nije ozlijeđen.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je opisano kazneno djelo razbojništva počinio 19-godišnjak s područja općine Goričan, koji je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Protiv mladića podnijet će se kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)