OVIH DANA VIŠE PROMETNIH NESREĆA – JEDNA OPASNA PO ŽIVOT

U ponedjeljak, 3. kolovoza oko 10,20 sati u Prelogu, na Trgu bana Jelačića, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 60-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, skretao ulijevo prema kolnom ulazu a da nije propustio sva vozila koja dolaze iz suprotnog smjera. Zbog toga je vozilom udario u motocikl čakovečkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 33-godišnji vozač. Nakon udara motociklista se prevrnuo i pao na kolnik.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni vozač motocikla prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobio ozlijede opasne po život, te je zadržan na liječenju.

Protiv vozača osobnog automobila zbog počinjenja kaznenog djela “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu”, podnijeti će se kaznena prijava.

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se četiri prometne nesreće, od čega dvije s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene, te dvije  prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • – vožnja na nepropisnoj udaljenosti – jedna prometna nesreća,
  • – nalet na životinju – jedna prometna nesreća,
  • – ostale greške – dvije prometne nesreće.

Tijekom proteklog vikenda prisutnost alkohola u organizmu utvrđena je kod dva sudionika prometnih nesreća.

Najveća koncentracija alkohola, u količini od 1,46 g/kg, utvrđena je kod 39-godišnjeg vozača osobnog automobila, sudionika prometne nesreće s materijalnom štetom, koja se dogodila dana 2. kolovoza oko 21,25 sati u Nedelišću, u Čakovečkoj ulici, javlja http://medjimurska.policija.hr/  (foto: ilustracija)