Otkriveni provalnici u bivši Odjel psihijatrije Županijske bolnice Čakovec

Zahvalu upućujemo 42-godišnjem djelatniku bolnice koji je jednog od počinitelja zatekao na mjestu događaja te ga zadržao do dolaska policijskih službenika

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 31-godišnjakom i 48-godišnjakom utvrđeno je kako su počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, sumnja se kako su početkom ožujka ove godine u Čakovcu, provalili u prostorije zgrade bivšeg Odjela psihijatrije Županijske bolnice u Ulici Ivana Gorana Kovačića. Nakon provale iz prostorija spomenutog Odjela koji više nije u funkciji, ukrali su 30-ak metalnih slavina za vodu, 10-ak metalnih radijatora i nekoliko inox sudopera. Ukupna materijalna šteta procijenjena je na nekoliko stotina eura.

Zahvalu upućujemo 42-godišnjem djelatniku bolnice koji je jednog od počinitelja zatekao na mjestu događaja te ga zadržao do dolaska policijskih službenika. Suradnja građana i policije predstavlja jednu od osnovnih komponenti koja uvelike doprinosi prevenciji kažnjivih ponašanja te time direktno utječe poboljšanje stanja sigurnosti na nekom području.

Protiv dvojice osumnjičenika zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

(PU međimurska, foto: ilustracija)