OTKRIVENI POČINITELJI TEŠKOG UBOJSTVA I PREPRODAVAČI DROGE

Dovršenim opsežnim i zahtjevnim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 26-godišnjak s područja Međimurske županije i 34-godišnjak s područja Varaždinske županije, počinili kazneno djelo teškog ubojstva.

Naime, u noći s 17. na 18. siječnja oko 2 sata, u Donjoj Dubravi, u Zagrebačkoj ulici, njih su dvojica, prema prethodnom dogovoru da ukradu novac, provalili u obiteljsku kuću vlasništvo 74-godišnjaka. Nakon što su ušli u prostoriju spavače sobe, fizički su nasrnuli na oštećenika i pošto su svladali njegov otpor, vezali su mu ruke i noge, a potom ga i ugušili. Tijekom izvršenja kaznenog djela ispremetali su stvari po kući i pritom ukrali novac u vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

U utorak, 19. siječnja na Odjelu patologije Županijske bolnice Čakovec obdukcijom je utvrđeno kako je uzrok smrti gušenje (asfikcija).

Nakon provedenog saslušanja, na prijedlog Županijskog državnog odvjetnika u Varaždinu, sudac istrage Županijskog suda u Varaždinu rješenjem im je odredio istražni zatvor u trajanju od najmanje mjesec dana.

Snimka cijelog zaslona 26.1.2016. 120733

Dovršenim višemjesečnim opsežnim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 59-godišnjak, 39-godišnjak i 34-godišnjak s područja Međimurske županije, počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražene su obiteljske kuće, osobni automobili i gospodarske zgrade koje koriste osumnjičenici. Pretragama je pronađeno ukupno 13,4 grama marihuane, kao i nekoliko mobitela te digitalnih vaga za precizno mjerenje.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su osumnjičenici u razdoblju od listopada prošle godine do siječnja ove godine, pribavljali i potom preprodavali veće količine droge marihuane, amfetamina i ecstasyja.

Uhićenici su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske te su uz kaznenu prijavu dovedeni na prvo ispitivanje nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto PU međimurska)

Snimka cijelog zaslona 26.1.2016. 120758