Otkriven provalnik u vikendicu i obiteljsku kuću u Donjem Vidovcu

Tijekom ljeta i krajem prošle godine osumnjičeni 26-godišnjak je provalio u vikendicu i obiteljsku kuću odakle je ukrao razne predmete u vrijednosti nekoliko tisuća kuna 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 26-godišnjak s područja općine Donji Vidovec, počinio dva kaznena djela teške krađe.

Naime, sumnja se da je prvu tešku krađu počinio u ljeto 2020. godine u Donjem Vidovcu, Ulici Rade Končara, kada je provalio u obiteljsku kuću, vlasništvo 67-godišnjaka. Iz raznih prostorija kuće osumnjičeni je ukrao set pribora za jelo, električnu grijalicu te kanistar s benzinom. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća kuna.

Drugu tešku krađu osumnjičeni je počinio početkom prosinca prošle godine u poljskom predjelu zvanom „Mečje“, nedaleko Donjeg Vidovca. Nakon što je provalio u vikendicu, vlasništvo 39-godišnjaka, iz njene unutrašnjosti ukrao je akumulator i nekoliko boca raznih vrsta alkoholnih pića. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici Policijske postaje Prelog tijekom kriminalističkog istraživanja pronašli su dio ukradenih predmeta te ih vratili vlasnicima.

Protiv osumnjičenog 26-godišnjaka podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenim kaznenim prijavama protiv nepoznatog počinitelja.

(PU međimurska, foto: ilustracija)