Otkriven 18-godišnjak koji se specijalizirao za krađe po trgovinama

Protiv osumnjičenog mladića podnijeta je kaznena prijava te je nadležno državnom odvjetništvo podiglo optužnicu zbog počinjenog produljenog kaznenog djela krađe

Jučer, 22. veljače u 17:10 sati u Jalšovcu, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće, zaustavili su 37-godišnjaka koji je upravljao Peugeotom 206, čakovečkih registarskih oznaka, dok se na suvozačevom mjestu nalazio 18-godišnjak.

Pregledom automobila na zadnjem sjedištu automobila pronađeni su razni prehrambeni proizvodi za koje se posumnjalo da su ukradeni.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je spomenuti  18-godišnjak nešto prije 17 sati, iz trgovine mješovitom robom u Štrigovi, ukrao razne vakumirane suhomesnate proizvode i slatkiše, ukupne vrijednosti 67,87 eura.

Ukradene predmete policijski službenici su oduzeli te vratili odgovornoj osobi u oštećenoj trgovini.

Ujedno, Policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće prethodno su dovršili kriminalističko istraživanje nad spomenutim 18-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje produljenog kaznenog djela krađe (čl. 228. st. 1. u svezi čl. 52. Kaznenog zakona).

Naime, sumnja se da je početkom i sredinom siječnja ove godine u Selnici, iz trgovine mješovitom robom na Jelačićevom trgu, u tri navrata ukrao razne prehrambene i neprehrambene proizvode. Materijalna šteta prema dostavljenom odštetnom zahtjevu trgovačkog društva iz Malinske, procijenjena je na 370 eura.

Protiv osumnjičenog mladića s područja grada Murskog Središća, podnijeta je kaznena prijava te je nadležno državnom odvjetništvo podiglo optužnicu zbog počinjenog produljenog kaznenog djela krađe.

(PU međimurska, foto: ilustracija)